Luciaz' kookstudio

Tijd voor een lekker soepje gekookt door Luciaz‘. We hebben meerdere smaken in ons assortiment. En natuurlijk nu ook erwtensoep. Deze kun je uiteraard ook zelf maken met de verse ingrediënten uit onze winkel. Luciaz’ maakt ook heerlijke bolognesesaus en granola beide zijn ook bij ons te koop.

Honing van Arend's

Weer een mooi product toegevoegd aan ons assortiment.
Honing uit de NOP. Geoogst van zeer kruidenrijk land. De bijen hebben vele vlieguren gemaakt om de potjes te vullen.

Zuivel

Op Hoeve de Werkhorst worden de diverse zuivelproducten gemaakt van eigen melk.  Dit wordt verkocht onder het merk “Zuivel van de luie boer“, een ludieke naam met als ondertitel “omdat de natuur het meeste werk doet”, wat een mooi contrast vormt met de noeste arbeid die “de Werkhorst” uitstraalt. Wilt u eerlijke zuivel, zo van de boer in uw eigen streek? Gun uzelf dan het genot van de melkproducten van de koeien van “De Werkhorst”.

Kaas van 'De Gelder'

Kaasboerderij De Gelder maakt eerlijke en smaakvolle kazen. Alle kaas wordt gemaakt met melk van eigen koeien. En dat proeft je! Dat komt omdat smaak vooral wordt bepaald door het dieet van de koe. Hoe veelzijdiger en schoner het voer, hoe rijker de smaak.  We hebben heerlijke Goudse kaas (van jong tot oud), acht verschillende soorten kruidenkazen en 2 speciale kazen, allemaal van eigen melk.

Verse groenten uit de streek

We blijven de winkel aanvullen met allemaal mooie en heerlijk verse groenten uit onze eigen streek. We hebben o.a. bloemkool, prei, wortels, knolselderij, spliterwten en tomaten. 

Heerlijk fruit

Er zit voor iedereen wel wat tussen: appels, mandarijnen, stoofperen, appels, bessen, aardbeien, kersen, pruimen…te veel om op te noemen!

Vruchtensap van 'Schulp'

Schulp verwerkt uitsluitend Hollandse appels en peren, bij voorkeur van fruittelers uit de eigen regio (Groene Hart). Ook voor de dubbelsappen wordt zo veel mogelijk gebruikt gemaakt van Hollands fruit (bijvoorbeeld aardbeien uit de Betuwe). 
Het gezonde fruit wordt gewassen, fijngemalen en daarna zorgvuldig geperst. Zo komt het natuurlijke sap vrij en daar wordt helemaal niets aan toegevoegd. Echt sap is natuurtroebel en puur natuur. En zo hoort het ook, vinden wij.

Kaasmakerij Gerbrig

Kaasmakerij Gerbrig in Oosterzee maakt unieke rauwmelkse Friese Camembert. Bereid met de romige melk van Jersey koeien. 

Kaas van 'De Molkerei'

Dagelijks wordt bij ‘De Molkerei‘ verse geitenmelk verwerkt tot de bekende eindproducten van Naturels, een naam die is ontstaan uit de verwijzing naar de natuurlijke bereidingswijze. De kaas wordt bereid en verpakt zonder kleur- of smaakstoffen en zonder conserveringsmiddelen.
De Stelp kaas

Kaas van 'De Stelp'

“Deze familie maakt al generaties lang kaas op een wijze waarbij de natuur ten volle wordt benut… en dat proef je!”
Heerlijke échte boerenkaas gemaakt van uitsluitend verse melk van de eigen koeien die zomers lekker buiten lopen.
Het motto van De Stelp: “Als wij goed zijn voor de dieren, dan zijn de dieren goed voor ons!”
eieren in kast

Eieren van 'van den Berg'

Bij Van den Berg wordt aan alle voorschriften en eisen voldaan die worden gesteld aan de Nederlandse pluimveehouderij. De scharrelkippen en vrije-uitloop hennen zijn verdeeld over 3 stallen. De stallen zijn ingericht met het zogenaamde volière systeem; dat is een inrichting waarin de leghennen op een zo natuurlijk mogelijke wijze vrij kunnen leven, bewegen en scharrelen.
vlees nougat koek noten in kast

Vlees van Slager Hilbert Veenstra

Hilbert Veenstra is al sinds zijn 16e actief in het slagersvak.
Enkele jaren geleden is hij voor zichzelf gestart.
Je kunt ook bij Hilbert terecht voor vlees voor op de BBQ en vleespakketten.